علی الزیدی: اجازه استفاده از عراق را برای حمله به همسایگان نمی‌دهیم تأکید گروسی بر اهمیت تماس‌های پوتین و ترامپ درباره اوکراین اولیانوف ادعای دبیرکل ناتو درباره برنامه هسته‌ای ایران را رد کرد هگست اخراج گسترده مقام‌های بلندپایه ارتش آمریکا را تائید کرد ترامپ ادعای خود برای اعلام پیروزی در جنگ با ایران را بار دیگر تکرار کرد تیپ «الیوم الموعود» در عراق منحل شد/ تغییر ساختار «جیش الامام» به موسسه انصار الامام المهدی المیادین: معاون رئیس امارات در سفر به ریاض حامل پیام نتانیاهو برای بن‌سلمان بود تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران/ ۱۰ فرد و نهاد مستقر در ایران، هنگ‌کنگ و پاکستان تحریم شدند گروسی: فعلا مذاکرات رسمی میان آمریکا و ایران در جریان نیست ترامپ ادعای پایان «خیلی زود» جنگ با ایران را تکرار کرد شروط عجیب آمریکا برای ازسرگیری پرواز‌های نجف میان ایران و عراق ناو هواپیمابر «تئودور روزولت» برای جابه‌جایی با ناو دیگر عازم منطقه شد پایگاه داده پنتاگون هک شد مقام آگاه ایرانی انعطاف ایران در قبال موضوع هسته‌ای را تکذیب کرد + جزئیات پاسخ نماینده ایران به اتهامات وزیر خارجه کانادا ترامپ مدعی مذاکره غیر مستقیم با ایران شد

دست و پا زدن‌های سعودی‌ها برای دیدار بایدن و بن‌سلمان

دست و پا زدن‌های سعودی‌ها برای دیدار بایدن و بن‌سلمان طبق سند لو رفته از دیوان پادشاهی سعودی، ملک سلمان دستور داده است تا از منابع مالی عربستان در آمریکا برای جلب رضایت «جو بایدن» جهت پذیرش دیدار با «محمد بن سلمان» استفاده شود.
تاریخ انتشار: ۱۵:۳۲ - ۰۸ تير ۱۴۰۰ - 2021 June 29
کد خبر: ۹۳۵۹۶

به گزارش راهبرد معاصر؛  وبسایت مجهر الجزیره که در برخی مواقع اقدام به انتشار اسناد محرمانه از درون خاندان پادشاهی سعودی می‌کند، در جدیدترین افشاگری خود سندی منتشر کرده که نشان می‌دهد، شورای وزیران سعودی که «سلمان بن عبدالعزیز» در رأس آن قرار دارد، خواستار تخصیص منابع مالی برای فراهم کردن دیدار میان «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا با پسرش «محمد بن سلمان» شده است.

 

این سند، مصوبه شورای وزیران سعودی در تاریخ ۲۸ شعبان ۱۴۴۲ (۱۹ فروردین ۱۴۰۰) است که در قالب نامه‌ای به صندوق سرمایه‌گذاری عمومی، وزارت خارجه و دبیرخانه شورای وزیران سعودی ابلاغ شده است که در آن پادشاه سعودی با بیان اینکه سفیر ریاض در واشنگتن از عدم موافقت دولت آمریکا برای دیدار محمد بن سلمان با جو بایدن خبر داده، گفته که لازم است تا اقدامی در این خصوص در پی گرفته شود.

 

پادشاه سعودی در این نامه نوشته است که سفیر عربستان در واشنگتن (ریما بنت بندر) خبر داده که وزارت خارجه آمریکا با سفر «محمد بن سلمان» به واشنگتن و دیدار با «جو بایدن» موافق نیست و از این رو شورای وزیران سعودی با پیشنهاد شورای امور سیاسی و امنیتی مبنی بر تشکیل یک هیأت کارشناسی برای استفاده از منابع مالی عربستان سعودی در آمریکا جهت فشار به وزارت خارجه این کشور از طریق دوستان و همپیمانان ریاض موافقت کرده است.

 

طبق مصوبه شورای وزیران سعودی، این هیأت کارشناسی باید از طریق لابی‌گری و فشار به وزارت خارجه آمریکا سفر رسمی «محمد بن سلمان» به واشنگتن در نزدیک‌ترین فرصت را عملی کرده یا امکان سفر جو بایدن به عربستان سعودی را فراهم سازد.

 

در تاریخ ۱۷ فوریه نیز «جین ساکی» سخنگوی کاخ سفید در پاسخ به سؤال خبرنگاران مبنی بر گفت و‌گوی جو بایدن با محمد بن سلمان گفت که همتای رئیس‌جمهور آمریکا پادشاه سعودی است نه بن سلمان و جو بایدن به زودی با پادشاه گفت و‌گو خواهد کرد.

 

روزنامه نیویورک تایمز نیز در همان تاریخ نوشت که روابط راهبردی میان آمریکا و عربستان سعودی در دوره جو بایدن ادامه خواهد داشت اما نه همانند دولت ترامپ و دوره مصونیت کامل محمد بن سلمان پایان یافته است.

 

جو بایدن سال گذشته در کارگزار انتخاباتی خود زمانی که در مورد روابط با عربستان سعودی مورد سؤال قرار گرفت، گفته بود: «زمان آن فرا رسیده که احساس توازن برقرار شود و ارزش‌هایمان را در روابطمان در خاورمیانه خالص‌سازی کنیم.»

 

بایدن همچنین به اندیشکده «شورای روابط خارجی» گفته بود که حمایت آمریکا از عربستان سعودی را در برخی مسائل کلیدی کاهش خواهد داد. او گفته بود: «به حمایت آمریکا از جنگ فاجعه بار یمن تحت رهبری عربستان سعودی خاتمه می‌دهم و دستور خواهم داد روابط ما و عربستان سعودی مورد ارزیابی مجدد قرار گیرد».

 

موضوع قتل جمال خاشقچی نیز از مواردی است که موجب تیرگی روابط میان جو بایدن با ولی عهد سعودی شده است، هرچند رئیس‌جمهور آمریکا پس از انتشار گزارش اطلاعاتی از نحوه قتل جمال خاشقچی و عاملان آن، هرچند این گزارش بر نقش بن سلمان در این جنایت صحه می‌گذاشت، اما حاضر به تحریم ولی عهد سعودی نشد.

 

پس از پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست‌جمهوری نیز پایگاه اینترنتی سی ان بی سی نیوز نوشت که حاکمان عربستان سعودی به دنبال انتصاب لابی‌گرانی هستند که بتوانند با تصمیمات «جو بایدن» رئیس جمهور منتخب آمریکا مقابله کنند.

 

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار